Epoksi Zemin Kaplama Türleri Nelerdir

Epoksi Zemin Kaplama Türleri, epoksi zemin kaplama malzemeleri, Epoksi Kullanım Alanları, Epoksi Çeşitleri

Epoksi Zemin Kaplama Türleri Nelerdir? 

Epoksi zemin kaplama, kullanım alanı ve kullanım amacına göre farklı tekniklerle uygulanır. Endüstriyel kullanım için yeni döşeme sistemleri, garaj zemin kaplaması veya diğer dış yüzeyler seçildiğinde, epoksi reçine döşeme birçok nedenden dolayı diğer döşeme seçeneklerinden gerçekten öne çıkar.

Epoksi yer döşemesi, diğer bir deyişle reçineli yer döşemesi olarak bilinir, herhangi bir yüzey için son derece dayanıklı, özelleştirilebilir, sürdürülebilir ve dekoratiftir.

Epoksi zeminlere en çekici olanı, yüksek aşınma ve yıpranmaya karşı dayanıklılığıdır ve bu da onu en uzun ömürlü döşeme seçenekleri haline getirir.

Epoksi reçine zemin kaplamalarını düşünüyorsanız, burada epoksi zeminlerin nelerden oluştuğu, farklı tiplerde epoksi reçine ve belirli tipte epoksi zemin sistemlerinin nerede kullanılacağı ile ilgili bir açıklama bulunmaktadır.

Epoksi Zemin Kaplama Nedir?

Epoksi kaplamanın birincil bir yönü, normal zemin boyalarından kimyasal olarak farklı olmasıdır. Reçineli döşeme, iki bileşenli bir epoksi sisteminden oluşur.

Epoksi yapıştırıcıya benzer şekilde polimer reçineleri ve sertleştiricilerin bir kombinasyonudur. Uygun şekilde karıştırıldığında, epoksi reçinesi ve sertleştirici birbirine reaksiyona girerek her bir bileşik ve zeminin kendisiyle kimyasal bir bağ oluşturur.

Kimyasal bağ, dayanıklı, bozulmaya karşı dayanıklı sert bir plastik malzeme oluşturur ve alt tabakasına son derece iyi yapışır.

Epoksi Nedir? Epoksi Zemin Nerelerde Kullanılır? konulu yazımıza ankaraepoksizeminkaplama.com/epoksi-nedir-epoksi-zemin-nerelerde-kullanilir linkinden ulaşabilirsiniz.

Epoksi Zemin Kaplama Türleri, epoksi zemin kaplama malzemeleri, Epoksi Kullanım Alanları, Epoksi Çeşitleri

Epoksi Döşeme Nedir?

Epoksi döşemenin en basit tanımı, en az iki milimetre derinliğe sahip bir zemine uygulanan çoklu epoksi katmanları içeren bir döşeme yüzeyini önerir. 

Tipik olarak bir epoksi zemin ve epoksi zemin kaplama trend karşılaştırılırken ortaya çıkar. İkisi arasındaki fark, epoksi derinliğinde yatmaktadır ve belirtildiği gibi, epoksi zeminler, en az iki milimetre kalınlığında bir epoksi kaplama olarak sınıflandırılmıştır. Kalınlığı iki milimetreden az olan herhangi bir epoksi zemine genellikle epoksi zemin kaplaması denir.

Epoksi Zemin Kaplama Nedir ve Nasıl Yapılır? konulu yazımıza ankaraepoksizeminkaplama.com/epoksi-zemin-kaplama-nedir-nasil-yapilir linkinden ulaşabilirsiniz.

Epoksi Zemin Çeşitleri ve Nerelere Uygulanır?

Kendiliğinden Yayılan Epoksi Zeminler:

Zeminin yüzeyinde pürüzsüz, dayanıklı ve düz bir doku oluşturmak için yeni, eski, çatlamış veya hasar görmüş beton zeminlere uygulamak için kendiliğinden yayılan epoksi kullanılır.

Kendiliğinden yayılan epoksi zeminler sadece parlak, kesintisiz bir görünüm sağlamakla kalmaz, aynı zamanda ticari, endüstriyel ve konut alanlarına hitap eden birçok farklı renkte gelir.

Kendiliğinden yayılan epoksi zeminler nerede kullanılır sorusunun cevabı ise; binalar, depolar, showroomlar, ticari garajlar, mutfaklar, atletik tesisler ve daha fazlasıdır.

Epoksi Harç Zeminler:

Bu döşeme seçeneği, kullanım için mevcut en katı epoksi zemin sistemi olarak sınıflandırılır. Bu epoksi zemin %100 katı epoksilerden ve dereceli veya kuvars kumundan oluşur.

Harç sistemleri, kimyasal olarak son derece dayanıklı olan ve çok fazla etkiye dayanabilen bir zemin gerektiren alanlar için idealdir.

Bu epoksi zemin, başka tipte bir epoksi zemin uygulamadan önce çatlakları onarmak için kullanılabilir.

Epoksi Harç Zeminler, mekanik alanlar, depolar, ticari mutfaklar, restoranlar, garajlar, üretim tesislerinde kullanılmaktadır.

Epoksi Zemin Kaplama Türleri, epoksi zemin kaplama malzemeleri, Epoksi Kullanım Alanları, Epoksi Çeşitleri

Kuvars Dolgulu Epoksi Zeminler:

Kuvars epoksi zemin, yüksek performanslı epoksi polimer reçine ve lekeli kuvars tanelerinin birleşimidir. Bu epoksi, sıhhi ve kaymaya dirençli özellikler gerektiren dekoratif alanlar için kullanılmalıdır.

Kuvars dolgulu epoksi zeminler nerede kullanılır sorusunun cevabı ise; soyunma odaları, tuvaletler, okullar, kafeteryalar, lobiler, ofisler, showroomlar ve daha fazlasıdır.

Anti-Statik Epoksi Zeminler (Elektro statik yük (ESD) Dirençli Zeminler):

ESD birçok çalışma ortamı için tehli olabilir. Mekanlardaki statik tehleri azaltmak için anti-statik epoksi zeminler uygulanabilir. Bu epoksi zemin tipik olarak herhangi bir potansiyel deşarjı dağıtan statik elektrik biriktiren iletken bir bileşik içerir.

Anti-statik bir çözüm, yanıcı maddeler içeren alanlar için şiddetle tavsiye edilen bir epoksi zemindir.

Anti-statik epoksi zeminler nerede kullanılır sorusunun cevabı ise; elektronik, kimyasal veya farmasötik üretim tesisleri, sağlık tesisleri veya yanıcı toz birikmesi riski getiren yanıcı gazlar veya sıvılar kullanan alanlar.

Epoksi Yonga Zeminler:

Bu tip epoksi zemin, canlı, çok renkli bir görünüm oluşturmak için epoksiye yerleştirilen renkli pul malzemeler içerir. Pullar sadece kesintisiz bir görünüm sunmakla kalmaz, aynı zamanda her yüzeye kaymaları ve düşmeleri azaltmak için ince oluklar sağlar.

Epoksi pul zeminler, herhangi bir alan için özelleştirilebilir sonsuz çeşitli boyut, renk, stil ve dokuya sahiptir.

Nerede kullanılır epoksi yonga zeminler sorusunun cevabı ise; soyunma odaları, spor salonları, showroomlar, klinikler, ticari mutfaklar ve daha fazlasıdır.

Epoksi zemin kaplama pratik, uzun ömürlü, darbelere karşı son derece dayanıklı ve her alan için özelleştirilebilen çok yönlü bir kimyasal çözümdür.

İster bir restorana zarif bir girişe ihtiyaç olsun, isterse endüstriyel işlere dayanmak için sağlam bir yüzeye ihtiyaç varsa her mekan için uygun bir epoksi zemin sistemi vardır.

Aklınıza gelen tüm sorularınız için bizimle iletişime geçebilir, adresimizde bizi ziyaret edebilir, iletişim sayfamızdan ankaraepoksizeminkaplama.com/iletisim bize ulaşabilirsiniz.



Whatsapp