Epoksi Zemin Kaplama Kalınlığı Ne Demektir?

Epoksi zemin kaplama kalınlığı, epoksi kalınlık hesaplama

Epoksi Zemin Kaplama Kalınlığı Ne Demektir?

Epoksi zemin kaplama kalınlığı belirlenirken çeşitli argümanlar devreye girer. Öncelikle uygulama yapacak olan uzmanların konusunda deneyimli kişiler olmasına dikkat etmeniz gerekir. Doğru kalınlıkta uygulanan epoksi zemin kaplama zeminin çöküş, aşınma gibi istenmeyen durumlarının önüne geçerek sizi gereksiz maliyetten korur.

Epoksi ve kullanım alanları hakkında daha geniş bilgi için ankaraepoksizeminkaplama.com/epoksi-nedir-epoksi-zemin-nerelerde-kullanilir bağlantısındaki yazımızı okuyabilirsiniz.

Zeminin dışarıdan bakıldığında estetik ve güzel görünmesinin yanı sıra, kaplamanın dayanıklı ve doğru kalınlıkta olması son derece önemlidir. Doğru yapılan zemin kaplama uygulamaları mekanınızın dekorasyonunu ve algısını olumlu yönde etkileyeceğinden müşteri kazanma potansiyelinizi de arttıracaktır.

 Epoksi zemin kaplama kalınlığı belirlenirken;

1-    Mekanın niteliğine,

2-    Zeminine uygulanan baskı yoğunluğuna ve baskı trafiğine göre,

3-    Dış etkilere maruz kalma olasılığına göre karar verilmelidir.

Eğer endüstriyel işlemler için kullanılan bir alan kaplanacak; ise estetik yerine dayanıklılık ve kullanılabilirlik, mağaza, kafe, ofis gibi alanlar içinse estetik görünüm ön plana çıkacağından kalınlığın ona göre belirlenmesi çok önemlidir.

Epoksi zemin kaplama kalınlığı, epoksi kalınlık hesaplama

Epoksi Kaplama Kalınlığı Hesaplanırken Dikkat Edilecek Hususlar Nelerdir?

- Epoksi zemin kaplamanın belirli kaplama kalınlıkları vardır. Epoksi zemin kaplama kalınlığı malzemenin kalitesine göre değişir. Bunlara özgü olan katmanlar ise ona göre fiyat belirlemesi ile ortaya çıkar.

- Koruyucu zemini kaplar, ancak bunun devamlılığını ise katmanları belirler. Bu sebepten dolayı, kalınlık genelde birinci zemin kaplama, ikinci ve üçüncü kaplama olarak sertleştirme sistemi uygulanırsa doğru ve güvenli bir işlem olur.

 - Epoksi zemin kaplama kalınlığı konusunu iki aşamada inceleyebiliriz.

- İlk aşama; koruyucu olarak uygulanan ince bir film şeklindeki kaplama, ikinci aşama ise döşeme epoksi kaplama sistemidir ve farklı kalınlıklarda işlem yapılarak uygulanır.

- Epoksi zemin kaplama kalınlığı uygulandığı mekanın durumuna  göre farklılık gösterir. Zeminin pürüzlü olması, aşınma ve çökmeye maruz kalma yoğunluğuna göre birkaç kat uygulanan kaplama kalınlığı giderek arttırılabilir. Pürüzlü mekanlar için, zemini düz hale getirebilmek için 3 kat uygulanan epoksi zemin kaplama 6 mm kalınlığına kadar çıkabilmektedir. Bu şekilde zeminin daha pürüzsüz olmasının yanı sıra darbelere karşı daha dayanaklı hale gelmesi sağlanır. Örneğin hastanede kullanılacak olan zemin kaplama kalınlığı 1-3 mm arasında değişmektedir.

 Epoksi zemin kaplama kalınlığı bilgileri;

- Zemin emprenyesi (emdirme işlemi) : 2 kat uygulanırve maksimum kalınlık 150 mikrometredir.

- Zemin boyaması: Su bazlı ve solvent içermeyen boya iki kat uygulanır ve her bir kat için kalınlık 100 mikrometredir.

- Yüksek dayanıklı zemin kaplama: 2 ya da daha çok kat olarak uygulanabilen zemin, kalınlığı 300-1000 mikrometre arasında değişir.

- Çok katlı kaplama: Birden fazla katman olarak uygulanabilen kaplamanın  kalınlığı en az 2 mm olacak şekildedir.

- Dökme esaslı kaplama : İlk bilinen ismi self smooting (kendiliğinden düzleşen)  ya da self-leaving (kendiliğinden yayılan) olan kaplamadır ve kalınlığı 2-3 mm olarak uygulanır.

- Perdahlanmış kaplama: Bir emdirme sistemi olarak yapılan kaplama son katta mala ile dolgu yapılarak uygulanır ve 4 mm ve üstü kalınlığındadır.

- Ağır hizmet için kullanılan  dökme esaslı epoksi kaplama: Agrega dolgu olarak isimlendirilen bu kaplama ise 4-6 mm kalınlığında uygulanır.



Whatsapp