Epoksi Zemin İle Cilalı Zemin Arasındaki Fark

Epoksi zemin, epoksi zemin kaplama, zemin kaplama, epoksi zemin ile cilalı zemin arasındaki farklar, epoksi

Epoksi Zemin İle Cilalı Zemin Arasındaki Fark

Epoksi döşemenin en basit tanımı, en az iki milimetre derinliğe sahip bir zemine uygulanan çoklu epoksi katmanları içeren bir döşeme yüzeyini önerir.

Tipik olarak bir epoksi zemin ile epoksi zemin kaplaması karşılaştırılırken ortaya çıkar. İkisi arasındaki fark, epoksi derinliğinde yatmaktadır ve belirtildiği gibi, epoksi zeminler, en az iki milimetre kalınlığında bir epoksi kaplama olarak sınıflandırılmıştır. Kalınlığı iki milimetreden daha az olan herhangi bir epoksi zemine genellikle epoksi zemin kaplaması denir.

Parlak yani cilalı zemin “Zemin Parlatma“ uygulaması, zeminlerin elmas kesicilerle aşındırılması ve silinmesi yöntemiyle parlatılmasıdır. İlk olarak zeminin en zayıf kısmı olan yüzeydeki şerbet tabakasını kazıyarak, zeminin sağlam, dayanıklı bölgesine ulaşılır.

Epoksi Zemin İle Cilalı Zemin Arasındaki Farklar

Cilalı Betona Karşı Epoksi Zeminler

Bir zemin kaplaması seçimi söz konusu olduğunda, birçok kişi bir epoksi zemin sistemi ile bir epoksi zemin cilası kaplaması arasında seçim yapmakta zorlanmaktadır. Epoksi zeminler ve cilalı beton, temel substrat söz konusu olduğunda beton plakaları kullanır. Ancak, ikisi çeşitli ortamlar için ideal olan çeşitli zemin döşeme çözümleri sunar.

Epoksi zemin sistemleri, 2-3 bileşenli kaplamanın farklı katmanları kullanılarak yapılırken, cilalı beton, parlatılmış ve pürüzsüz bir yüzey oluşturmak için ince parlatma kafaları kullanılarak oluşturulur. Aşağıdaki yönergeler, bir epoksi zemin veya cilalı betonun döşeme projeniz için ideal olup olmadığını belirlemek için kullanılabilecek faktörleri vurgulamaktadır.

Epoksi zemin ile cilalı zemin arasındaki farklar nelerdir?

Cilalı Betonun Avantajları Nelerdir?

Cilalı beton, basınç dayanımı, güzel görünümü ve çoğu zararlı kimyasal ve maddeye karşı direnci nedeniyle epoksi zeminlere tercih edilir. Cilalı beton zemin, sert kimyasallara ve aşırı pH maddelerine maruz kalmayacak garajlar için idealdir.

Genellikle bir garajda gerekli olan ışık yansıtma özelliği nedeniyle de uygundur. Bununla birlikte, cilalı betonun zaman zaman yeniden cilalanması gerekebileceğinden, 7/24 kullanılması amaçlanan bir garaj için uygun olmayabilir. Cilalı beton yoldan geçiliyorsa, düzenli olarak park alanından kordon almak için hükümler sağlanabilmelidir.

Epoksi Zemin Avantajları Nelerdir?

Epoksi zemin kaplama, birçok garaj zemin kaplamasında kullanılır, çünkü montajı daha kolay kabul edilir ve daha uygun maliyetli bir zemin kaplama çözümüdür. Epoksi zemin, cilalı betonun kullanılamadığı alanlarda mükemmel seçimdir. Epoksi parke, cilalı beton parkenin aksine, garaj zeminin bütünlüğünü koruma amaçlı farklı formülasyonlarda mevcuttur.

Epoksi döşemenin faydaları arasında aşınma ve delinme direnci, statik kontrol sağlanması ve garaj tabanının ağırlığının iyileştirilmesi yer alır. Epoksi zemin kaplamaları, epoksi cilalı betona göre avantajlıdır, çünkü dekoratif pullar ve yüksek performanslı kaymaz üst kaplamalar kullanarak kusurları gizlerler.

 

 

Tavsiye Yazılar: 

Hizmetlerimiz sayfasına göz atarak, hizmetlerimiz hakkında bilgi edinebilirsiniz.

Bu yazılarımız dikkatinizi çekebilir:

En büyük 10 zemin ve epoksi kaplama konferansları ve yerleri 

Epoksi  Zemin Nerelerde Kullanılır?



Whatsapp