Epoksi Vernik Nedir?
Epoksi vernik, epoksi reçine esaslı, iki komponenten oluşan, solventsiz, yüksek aşınma ve farklı kimyasal maddelere karşı dirençli, şeffaf ve renksiz bir koruyucu yüzey kaplama malzemesidir. Birçok yüzeye rahatlıkla uygulanabilen epoksi vernik, mekanların havasını değiştirerek daha canlı bir görünüm elde edilmesini sağlar. Uygulanan yüzeyde sert bir tabaka oluşturan ürünün, yüzeyi oldukça kaygan ve temizliği de buna bağlı olarak kolaydır. Epoksi verniğin kullanım alanı oldukça geniştir. Otomotiv sektöründen sağlık ve gıda sektörüne kadar birçok alanda kullanılabilir. Uygulama sonrası sertleşmeye müteakip başta su ve farklı tuzlu çözeltiler olmak üzere, asitler, benzin içerikli maddeler ve yağlara karşı oldukça dayanıklıdır.
Epoksi Vernik Nerelerde Kullanılır?
Vernikli epoksinin kokusuz ve renksiz, yüksek aşınmalara dayanıklı ve uzun ömürlü olması ve kolay uygulanabilir yapısı nedeniyle birçok alanda farklı maksatlarla kullanılabilir. Başlıca epoksi vernik kullanım alanları sıralandığı gibidir.
1. Epoksi vernik antibakteriyel özellik taşır ve dolayısı ile hijyenin önem arz ettiği bütün mekanlarda kullanılabilir.
2. Bunun yanında aşınmalara karşı koyması maksadı ile parke gibi zemin kaplamalar üzerinde kullanılabilir.
3. Tasarım maksatlı oluşturulan boya uygulamalarının üzerinde kullanılabilir.
4. Mevcut özellikleri nedeni ile otomotiv sektöründen sağlık sektörüne kadar çok geniş alanlarda kullanılabilir.
Epoksi Vernik Nasıl Uygulanır?
Epoksi vernik uygulama öncesi ve sırasında dikkat edilecek önemli hususlar maddelerde sıralandığı gibidir.
1. Uygulamanın gerçekleştirileceği yüzey öncelikle sağlam kuru ve temiz olmalıdır.
2. Verniğin yüzeye yapışmasına engel olabilecek yağ, toz, kir ve pas gibi atıklardan zemin arındırılmalıdır.
3. Epoksi üzerine vernik atmadan önce zemin hataları (çatlak, kırık, çukur vb.) giderilmelidir.
4. Uygulanacak yüzeyin pürüzünün giderilmesi için türüne bağlı olarak yüzey bilyalama, kumlama, asitleme, frezeleme, zımparalama gibi işlemlerden geçirilmelidir.
5. Uygulama maksadı ile ana malzeme ile belirli oranda sertleştirici birbirine karıştırılarak hazır hale getirilmelidir.
6. Epoksi vernik zemin türüne bağlı olarak rulo, fırça veya farklı malzemeler ile yüzeye uygulanmalıdır.
7. Uygulama sonrası kullanılan malzemenin temizlenmesi önemlidir. Aksi durumda yapışan vernik, malzemenin tekrardan kullanılmasını engelleyebilir.
Vernik uygulama işlemi kolay gibi görünsede işlemin profesyonel kişiler tarafından yapılması ürünün görselliği ve dayanıklılığı açısından çok önemlidir. Bu konuda alanında uzman ekibimizden destek almak ve indirimli fiyatlarımızdan faydalanmak için lütfen Ankara Epoksi Zemin Kaplama firması ile iletişime geçiniz.