Epoksi, iki bileşenden oluşan kimyasal malzemelerdir. Epoksi, geniş kullanım alanları ile artık epoksi boya olarak anılmaktadır. Epoksi boya, endüstride, konutlarda, dekorasyonda, zemin renklendirmede, hastanelerde okullarda yani yaşamın her alanında, nem, suıcaklık, asit ve aşınmalara karşı dayanıklı ve uzun ömürlü olduğu için tercih edilmektedir.
Epoksi boya, kullanıma hazır hale getirildiğinde kimyasal ve fiziksel etkilere karşı dayanıklılığı oldukça yüksek reçinedir. Epoksi Boya, çok çeşitli renk ve uygulama özelliğine sahiptir.
Epoksi boya, farklı kullanım şekli ve zengin renk çeşitliliği ile dekorasyon da yoğun olarak kullanılmaya başlanmıştır. Epoksi boya, malzemesinin kalitesi ile tarımcıların, tasarımlarını zemin ve yüzeylere hatasız ve şık olarak kolaylıkla yapmalarını sağlamaktadır. Epoksi boyanın yapısı, kimyasal bir reçine olduğu için uygulandığı zemin ve yüzeylere desen, şekil ve mukavemet vermektedir.
Epoksi ilk olarak yapıştırıcı olarak daha çok dikkat çekmiştir. Ancak günümüz de zemin kaplama, masa, sehpa, dekorasyon çalışmaları ve hayatın diğer alanlarında kalitesi ve estetik yönü ile kendisini ispatlamıştır. Modern dünyada epoksi malzemelerin içerisinde epoksi boya farklı renkleriyle her alanda kullanılmaktadır.
Epoksi boya malzemeleri; iki bileşenden oluşan, kimyasal ve fiziksel dayanıklılığı fazla olan, ayrıca güçlü yapışma özelliği olan bir sistemler bütünüdür.
Epoksi boyalar, iki bileşenli olup, fiziksel ve kimyasal direnci oldukça yüksek, kuvvetli yapışma gücü olan ürünlerdir. Olumsuz çevre ve doğa etkilerine karşı güçlüdür. Epoksi boyalar, bu özelliklerinden dolayı, deniz kenarları, sahiller, asidik, bazik, rutubetli ve korozif ortamlarda bulunan tüm alanların ve mekanların zemin ve yüzeylerinde Epoksi Boya kullanılmaktadır.
Ayrıca deniz kenarlarındaki iskele yapılarında, denizin içinde kalan bölümlerde, motorlu taşıtların metal kısımlarında da kullanılmaktadır. Epoksi boyalar, anti bakteriyel özelliğe sahip olduğu için canlı mikro organizmaların zemin ve yüzeylerde tutunmalarını engeller. Bu özelliğinden dolayı gıda sektöründeki firmaların zemin ve yüzey boyamaları epoksi boya ile yapılabilir. Epoksi boyaların temizliği oldukça kolay ve basittir. Yüzeyleri kir tutmaz.
Epoksi, uygulama yapılan zemin ve yüzeylere, yapışma özelliği çok kuvvetlidir. İzolasyon yapısı olduğu için kesinlikle su geçirmez. Ancak epoksi, sürme şeklindeki kullanımı değil, kaplama kullanımı suya karşı dayanıklılık gösterir. Epoksi boya,yedi gün geçtikten sonra suya ve temizlik maddelerine dayanıklılığı artmaktadır.Bu nedenle,yedi gün suya karşı epoksi kaplamayı korumak için tedbir almak gereklidir.
Epoksi boya, zemin kaplama uygulamalarının, her düzeyin de kullanılır. Epoksi zemin ve yüzey kaplamaların da epoksi boya kalite ve estetik açısından tercih edilmektedir. Epoksi boya, tecrübeli ve yetenekli ustalar tarafından uygulandığında çok başarılı sonuçlar elde edilecektir.
1-Endüstriyel Zemin Kaplama uygulamalarında
2-Otopark Zemin Kaplama uygulamalarında
3-Ev ve Ofis Zemin Kaplama uygulamalarında
4-Laboratuar Zemin Kaplama uygulamalarında
Bu alanların dışında ev ve büro eşyalarının tasarım ve yapımında da kullanılmaktadır. Örneğin; Epoksi masa, sehpa vb. gibi.
Epoksi ile ilgili tüm hizmetlerimiz için bizimle iletişime geçebilir, en iyi kalite ve yeniliklerle tanışma fırsatı yakalayabilirisiniz.
Paylaş :