Endüstriyel Boya, zemin ve yüzeyleri kir ve oksitlenmeye karşı koruyarak paslanmayı gideren kimyasal özelliği olan maddedir. Boya, uygulandığı zemin ve yüzeylere yapışarak, estetik bir görüntü oluşturur. Boyanın aynı zamanda yapıştırıcı, renklendirici özelliği ile keskin bir kokusu vardır. Bu ürün uygulandığı yüzeye güçlü bir şekilde yapışmakta ve aynı zamanda estetik bir görünüm kazandırmaktadır.
Endüstriyel boya uygulandıktan kısa bir süre içerisinde kuruduğu için seri üretimlerde ve teknik parçalarda en çok kullanılan boya türüdür.
Endüstriyel Boya; alkid reçine içeren, hızlı kuruma özelliği olan, yarı mat parlaklığa sahip sanayi tipi boyadır. Endüstriyel boya, makine aksamlarında, tarımsal alanda, ev ve bahçe aletlerinde, traktör ve römork boyamada, varil, vana, çelik dolap ve masa boyanmasında kullanıldığı görülmektedir.
Endüstriyel boyaların, teknolojik gelişmelere uygun şekilde üretilmesi ve uygulama alanının geniş olması, her türlü ihtiyacı karşılaması gerekmektedir. Endüstriyel boyaların teknik özelliklerinin bir arada olması ve kaliteli olması tercih sebebi olmaktadır.
Endüstriyel boyanın, uygulanması çok zor değildir. Bu boyalar, uygulama yapıldıktan sonra kısa sürede kurur ve uzun süre parlaklık özelliğini kaybetmez.
Endüstriyel boyalar daha çok metal yüzeylerin boyanmasında tercih edilir. Ancak cam, ahşap, beton ve plastik malzemelerin boyanmasında da tercih edilmektedir.
Endüstriyel boya, zemin ve yüzeylerde kullanılmadan önce araştırma yapılmalı, zemin ve yüzeylerin dikkatli temizliği yapılarak, boya miktarı ve teknik özellikleri ayarlanmalıdır. Boya uygulaması yapmadan önce zemin ve yüzeyler mutlaka nem ve kirlerden arındırılmalıdır.
Endüstriyel boya uygulamasını yapmak için uygun hava koşullarının sağlanması da gereklidir. Ayrıca boya uygulanacak yüzeyin genişliğinin sağlanması da gereklidir. Endüstriyel boya uygulanacak yüzeyin yapısına göre özellikle metal ve demir yüzeylerde kir, pas ve yağ gibi unsurlar mutlaka dikkatlice temizlenmelidir. Boya öncesi yapılacak çalışmalar boyanın uygulanan yüzeylerde kalıcılığını arttıracak ve uzun ömürlü olmasını sağlayacaktır.
Endüstriyel boyalar, inceltilme işlemi yapıldıktan ve kullanıma hazır hale getirildikten sonra tecrübeli ve yetenekli ustalar tarafından zemin ve yüzeylere uygulanmalıdır. Endüstriyel boyalar, yüzeye tabanca aleti kullanılarak uygulanmaktadır. Bu uygulamada herkesin hemen yapabileceği bir çalışma değildir.
Boya uygulaması yapmak için boya seçimi gibi tiner seçimi de oldukça önemli olduğu unutulmamalıdır.
Endüstriyel Son Kat Boya; tek bileşeni olan, yüzey kuruması hızlı olan, alkid reçine içeren, parlak bir görüntü oluşturan bir boyadır.
Hizmetlerimizi linkten inceleyebilir, bizimle iletişime geçebilirsiniz.
Paylaş :